ВизначенняМолоко (f2) - високоалергічний продукт, який здатний викликати алергічну реакцію. Алергія на коров’яче молоко найчастіше розвивається у дітей раннього віку. Коров’яче молоко складається з двох фракцій: казеїну та сироватки. Варто пам’ятати що молоко міститься в багатьох продуктах, таких як сир, хліб, кондитерські вироби, і т.д.
Алергія - це реакція гіперчутливості імунної системи на зазвичай нешкідливі речовини, які потрапляють до організму або контактують із ним. Згодом організм під час контакту з такими речовинами починає виробляти власні антитіла — особливі білки, що продукуються імунною системою.
Її основними симптомами є:
- чхання,
- свербіж шкіри,
- сльозотеча,
- почервоніння,
- закладеність носу.
Можливі також: підвищення температури, нудота, блювання, діарея або біль у шлунку, нетипові реакції після укусів комах, набряк та анафілактичний шок.
Факторами ризику виникнення алергічної реакції є:
- спадковість,
- дитячий вік (діти більш схильні до появи алергічних реакцій – це пов’язано з певною незрілістю дитячого організму, зокрема, травної чи імунної систем),
- наявність випадків алергії в минулому,
- періоди гормональних змін в організмі (наприклад, вагітність),
- психосоматичні причини алергії,
- хронічні захворювання (особливо ШКТ).
Відхилення від нормиПідвищення рівня свідчить про: наявність алергічної реакції, атопічний дерматит, харчову алергію, обумовлену сенсибілізацією до даного алергену.