Прес-реліз: Утилізація відходів діяльності ДЦ "МеДіС"

ПП «МеДіС» у сфері поводження з відходами  чітко дотримується вимог природоохоронного законодавства та законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а саме:

- Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»

- Закону України «Про відходи», Основ законодавства України про охорону здоров’я”

- Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»

- Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами, затверджених Наказом МОЗ України від 08.06.2015р. №325

- Інструкцією про збір, знезараження, зберігання і здачу використаних медичних виробів одноразового застосування з пластичних мас, затверджених Наказом МОЗ від 22.10.1993р. №223 та іншими підзаконними нормативно-правовими актами.

Усі відходи, що утворюються в процесі діяльності Діагностичного центру ПП «МеДіС» є паспортизовані та розподілені за класами і категоріями небезпечності.

Щорічно підприємством в установлені строки складається і подається на реєстрацію в Міністерство екології і природних ресурсів України Декларація про утворення відходів, з якої чітко вбачається яку кількість відходів певного виду і класу підприємство передало на утилізацію у відповідні ліцензовані підприємства.

ПП «МеДіС» має укладені діючі договори на утилізацію медичних відходів з ліцензованими підприємствами, серед яких ПП «РІАЛ», ТОВ «Екологічні переробні технології».

Усі медичні відходи (одноразові шприци, голки, пробірки, скарифікатори, медичне скло, рукавиці та інші медичні вироби, що мали контакт з біоматеріалом) перед здачею на утилізацію, проходять обов’язковий процес дезінфекції з використанням зареєстрованих в Україні і дозволених до використання дезінфікуючих засобів.

Продезінфіковані медичні відходи пакуються та маркуються у відповідності до вимог ДержСанПін щодо поводження з медичними відходами і транспортуються ліцензованими фірмами в місця подальшої утилізації.

Тверді побутові відходи передаються на вивезення і захоронення ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс», Держекоінспекцією та Держпродспоживслужбою (правонаступник Держсанепідслужби) впродовж останніх років неодноразово проводилися заходи контролю, за результатом яких порушень у сфері поводження з медичними та побутовими відходами виявлено не було.

Враховуючи вищевказане, жодні медичні відходи, що утворюються в процесі діяльності Діагностичного центру ПП «МеДіС» не викидаються на смітники загального користування.

Фото: Background vector created by freepik - www.freepik.com

Нове відділення у смт Богородчани

Нове відділення за адресою: смт Богородчани, вул. Шевченка, 35.

АКЦІЯ МІСЯЦЯ: Діагностика щитоподібної залози

З новою Акцією Місяця перевірте чи Ваша щитоподібна залоза в гармонії.

Нове відділення у м. Львів

Запрошуємо у нове відділення за адресою: м. Львів, вул. Володимира Великого, 61.

Нове відділення у м. Снятин

Нове відділення за адресою: м. Снятин, вул. Стефаника, 4а