Прес-реліз: Утилізація відходів діяльності ДЦ "МеДіС"

ПП «МеДіС» у сфері поводження з відходами  чітко дотримується вимог природоохоронного законодавства та законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а саме:

- Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»

- Закону України «Про відходи», Основ законодавства України про охорону здоров’я”

- Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»

- Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами, затверджених Наказом МОЗ України від 08.06.2015р. №325

- Інструкцією про збір, знезараження, зберігання і здачу використаних медичних виробів одноразового застосування з пластичних мас, затверджених Наказом МОЗ від 22.10.1993р. №223 та іншими підзаконними нормативно-правовими актами.

Усі відходи, що утворюються в процесі діяльності Діагностичного центру ПП «МеДіС» є паспортизовані та розподілені за класами і категоріями небезпечності.

Щорічно підприємством в установлені строки складається і подається на реєстрацію в Міністерство екології і природних ресурсів України Декларація про утворення відходів, з якої чітко вбачається яку кількість відходів певного виду і класу підприємство передало на утилізацію у відповідні ліцензовані підприємства.

ПП «МеДіС» має укладені діючі договори на утилізацію медичних відходів з ліцензованими підприємствами, серед яких ПП «РІАЛ», ТОВ «Екологічні переробні технології».

Усі медичні відходи (одноразові шприци, голки, пробірки, скарифікатори, медичне скло, рукавиці та інші медичні вироби, що мали контакт з біоматеріалом) перед здачею на утилізацію, проходять обов’язковий процес дезінфекції з використанням зареєстрованих в Україні і дозволених до використання дезінфікуючих засобів.

Продезінфіковані медичні відходи пакуються та маркуються у відповідності до вимог ДержСанПін щодо поводження з медичними відходами і транспортуються ліцензованими фірмами в місця подальшої утилізації.

Тверді побутові відходи передаються на вивезення і захоронення ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс», Держекоінспекцією та Держпродспоживслужбою (правонаступник Держсанепідслужби) впродовж останніх років неодноразово проводилися заходи контролю, за результатом яких порушень у сфері поводження з медичними та побутовими відходами виявлено не було.

Враховуючи вищевказане, жодні медичні відходи, що утворюються в процесі діяльності Діагностичного центру ПП «МеДіС» не викидаються на смітники загального користування.

Фото: Background vector created by freepik - www.freepik.com

Он-лайн лабораторія МеДіС

Ми запустили власний інтернет-магазин, тож тепер є можливість оплатити онлайн аналізи ще й зі знижками

АКЦІЯ МІСЯЦЯ: Здорові судини

Контролюйте, щоб не боятися атеросклерозу та інсульту!

Знижка -50% на Рідинну цитологію ПАП-тест

Рак шийки матки займає четверте місце в світі серед онкологічних захворювань у жінок. Не залишайте сумнівів для простору!

Графік роботи на 8 березня 2021 року

Зміни у графіку роботи 8 березня 2021 року.

АКЦІЯ МІСЯЦЯ: Три гормони + вітамін D

Поганий настрій? Втома? А гормони у нормі? А вітамін D?

Читати всі новини